Akadálymentes változat
Kiemelt hírek A község életének fontosabb hírei

Családi nap

2018. május 27-én (vasárnap) a Pap Önkéntes Tűzoltó és Településfejlesztő Egyesülete szervezésében Családi napot tartunk a Szabadidőparkban! Részletek a plakáton!


Programok:

13:00 Bicikli túra

14:00 Kézműves foglalkozás

14:30 Görkori, aszfalt rajz, családi sorverseny

16:00 "Fogd ki a halat" pecásoknak

18:00 Eredményhirdetés

 

Kísérő programok: ugrálóvár, trambulin, népi játékok, arcfestés, csillámtetkő, szalonnasütés

 

A részvétel díjtalan! A rendezvény rossz idő esetén elmarad!

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Kisállatartási program 2018

A SZOC-FP-17-KK-0120 pályázati azonosító számú és a

,,Kisállattartási program folytatása és családi mintakert kialakítása Pap községben” elnevezésű projekt


Az idei esztendőben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő által meghirdetett szociális földprogram támogatására kiírt felhívásra községünk 950.000, - Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A program keretein belül Pap Község Önkormányzata és képviselő testülete által kiválasztott 30 szociálisan rászoruló kiskorú gyermeket nevelő család részére, családonként májusban 15 db naposcsibét és a nevelésükhöz szükséges 1q indítótápot és 1q szemes kukoricát osztott ki. Valamint egy szociálisan rászoruló kisgyermeket nevelő család portáján családi mintakertet alakított ki, amelyhez a szükséges kisállatállományt, a nevelésükhöz szükséges takarmányt, konyhakerti növényeket, gyümölcsfákat és virágos rész kialakításához szükséges növényeket juttatott.


A pályázatban résztvevő harmincegy családot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a haszonállatok és takarmányok kiosztásra kerülése előtt az oktatásért felelős szakember áprilisban heti rendszerességgel elméleti oktatásban részesítette, amellyel a kisállattartáshoz szükséges tudást sajátíthatták el. Továbbá a program lebonyolítása alatt folyamatos szakmai segítséget kaptak.


A mintakertet kialakító család irányított keretek között portáját bemutatja és tapasztalatait megosztja az érdeklődőkkel. A pályázat keretein belül a kiválasztott családoknál a részükre kiosztott kisállatállomány és a tartásukhoz szükséges takarmány átadása után követő hetekben helyszíni szemléket tartottunk és az agrármérnök segítségével kiértékelésre került a program sikeressége.


Kisállattartási program 2018

Kisállattartási program okatatás

25-50 éve ballagók


25 éve ballagók

50 éve ballagók