Akadálymentes változat
TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0025: Minden gyereknek legyen esélye – esélyegyenlőségi alapú fejlesztés a papi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában

2015 | 06 | 30

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Minden gyereknek legyen esélye – esélyegyenlőségi alapú fejlesztés a papi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában.

2015. június 30. napján zárult le a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0025 kódszámú „Minden gyereknek legyen esélye – esélyegyenlőségi alapú fejlesztés a papi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában” című projektje, mely keretében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 29 744 120 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az intézmény céljának tekintette a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének, szocializációjának elősegítését,az iskolai egyenlőtlenségek mérséklését, integrációs folyamatok megerősítését, a településen élő gyermekek esélyeinek növelését.

A projekt az intézmény már meglévő programjait egészítette ki, illetve a Pedagógiai Programban kitűzött célok magasabb szinten való megvalósulását segítette elő. A tanulói integráció a tanórán és tanórákon kívüli szabadidős tevékenységekben valósult meg. A programok hangsúlyos része volt a szülőkkel való együttműködés:családlátogatások ,családi nap,sportnap, átmeneteket segítő programok formájában.

A pedagógusok módszertani kultúráját képzéssel és tanácsadói jelenléttel fejlesztették. A tevékenységközpontú módszerek és a professzionális kommunikáció beépítése a szakmai rutinba javítja a tanórák hatékonyságát, motiváló hatását.

A projekt keretén belül beszerzésre került 12 db laptop, 1 db projektor és 1 db nyomtató, mely eszközök nagyban segítik a pedagógusok munkáját.

A projekt által várt eredmények: pedagógusok módszertani képzése, tanácsadói segítséggel tanultak beépülése a szakmai rutinba, differenciáló módszer alkalmazása, egyéni fejlesztések a tanulók számára, pályaválasztáshoz való segítségnyújtás. Mindezek révén a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola szeretné problémamentessé tenni a tanulók számára az iskolai élet mindennapjait.

 

Kedvezményezett neve:           Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

A projekt összköltsége:           29 744 120 Ft

Támogatás intenzitása:           100%

A támogatás összege: 29 744 120 Ft

Főoldal