Akadálymentes változat
"Élő könyvtár"

A számítógépek széles körű elterjedése következtében sokan a könyvtárak alkonyát jósolták. Szerencsére ez nem történt meg.


Bevallom azonban, hogy 25 éves könyvtárosi tapasztalatom ellenére számomra is megdöbbentő volt az a változás, ami a szemem előtt zajlott, zajlik. Üljünk hát tétlenül, karba tett kézzel? A könyvek és az olvasás szeretete, a munkám iránt érzett elhivatottság azt mondatja velem, hogy: SOHA.


Ennek jegyében a megszokott könyvtári kölcsönzési lehetőségek megtartása mellett új programok szerveződnek a könyvtárban. Az első „Élő könyvtár” címmel egy egész évet kitöltő projekt. Havi rendszerességgel zajlanak majd a könyvtári foglalkozások egy-egy témát felölelve. Az első október 10-én a Népmese Napja alkalmából nagy sikerrel lezajlott. A csillogó szemeket látva biztos vagyok abban, hogy jó úton járunk. A következő tervezett időpont november 21. Közkívánatra a dinoszauruszok és az irodalom között próbálunk majd kapcsolatot teremteni.


A modern technika kedvelőinek szelfikészítő versenyt hirdetünk az Önkormányzattal közösen. A képek témája az irodalomhoz kötődő legyen, forma és technika tetszőleges. A feltöltött szelfik megtekinthetők lesznek településünk honlapján, ugyanitt lehet majd rájuk szavazni. A legtöbb szavazatot kapók értékes tárgyjutalomban részesülnek.


Tervezzük továbbá a könyvtárban őrzött szövőszék felújítását, melyen bemutathatjuk a gyerekeknek a szövés munkálatait.


Szeretném, ha nemcsak könyvtárként, hanem közkedvelt közösségi térként is kiszolgálhatnánk településünk lakosságának igényeit.
                                   

Harmati Tamásné
könyvtáros
Kapcsolódó dokumentumok:
Községi könyvtár


Főoldal