4631 Pap Kossuth utca 102. +36 45 452 206 hivatal@pap.hu H, K: 8-16 | Sze: - | Cs: 8-16 | P: 8-13

Településünk képekben

© Fotók: Cseke László

Olimpiafa

„Valami csodálatos…“, cseng vissza a fülemben, még ma is egy közelben lakó nyugdíjas hölgy, első gondolata, mikor meglátta az alkotást. „Nem tudom ki csinálta, de ügyes ember volt”, mondta egy tőle pár évvel idősebb, elismert, korábbi famunkás.

Tisztelt Pap község lakói!
Tizenkét éves polgármesterségem legszebb ékkövét sikerült átadni a nagyközönségnek október 10-én. A legszebb, mert sok ember gondolatának összegyúrásából jött létre, ékkő, mert ez már műalkotás. Hosszú út volt a tervezés időszaka. Sok helyen, sok ötletet néztünk meg, fantáziáltunk a lehetséges megvalósításról. Valahogy semmi sem tetszett igazán, semmi sem mert nem volt egyedi, nem volt csak a településünké. El kellett telni ennyi időnek, hogy megmutatkozzék a településünkre jellemző különleges téma. A Szomszédvári Olimpia ötlete, csak Pap községhez kötődik. Az egymásra épülésen túl, legnagyobb érték az, hogy a mű készítésében csak falubeliek vettek részt. Megálmodni valamit csodálatos dolog, de megalkotni még csodálatosabb. Minden ötlet annyit ér, amennyi megvalósul belőle. Ez az a ötlet, amiből több valósult meg, mint amennyi terveződött. A kivitelezés során, menetközben, lépésről, lépésre a ,,művész” Szanyi Ferenc, mind több és több ötlettel tudta színesebbé tenni az elképzelést.

A képzeletbeli Wikipédia bejegyzés a következőképpen fogalmaz: Az OLIMPIAFA egy olyan műalkotás, mely 2014. október 10-én került felállításra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pap községben. Témáját tekintve a település kezdeményezéseként elindult Szomszédvári Olimpia és Fesztivál, rendezvénynek állít emléket. Formája egy csonkolt fára emlékeztet, mely új zöld levélhajtásokkal, hirdeti a megújulást. Az öt kimagasló ág tetején az öt résztvevő település címere látható. A törzskoronában az olimpiai öt karika jelzi a verseny nemességét. Anyagát tekintve, fekete acélcső. Mérete: 3500x3200 cm. Súlya: 645 kg. Készítette: Szanyi Ferenc
Köszönetem kívánom kifejezni mindenkinek, aki csak egy szóval is segítette a megvalósulást. Köszönetem kívánom kifejezni mindenkinek, aki csak akár tekintetével simogatja meg településünk ékkövét.

Maximovits György
ötletgazda

PAP logo feher

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyírségben fekvő, Kisvárda melletti település..

4631 Pap, Kossuth u 102.

+36 45 452 206

hivatal@pap.hu

EasyCookieInfo

Időjárás

booked.net