4631 Pap Kossuth utca 102. +36 45 452 206 hivatal@pap.hu H, K: 8-16 | Sze: - | Cs: 8-16 | P: 8-13

Pályázatok

Megvalósult pályázatok településünkön

Befejeződött a Támop 2.4.5-12/3-2012-0001 azonosítószámú projekt

TÁJÉKOZTATÓ

Csalad es munka papon

Letülthető PDF

Pap Község Önkormányzata 2014. május 1-jén indítja TÁMOP 2.4.5.-12/3-2012-0001 azonosító számú „Család és munka Papon” elnevezésű programját.

A program általános célja a felmerülő helyi igényeken alapuló projekt megvalósítása, melynek keretein belül lehetőség van a foglalkoztatás bővítésére, a munkaképes korú személyek munkaerő-piaci aktivitásának támogatására, valamint a dolgozó emberek alkalmazkodóképességének fokozására. A projekt további célja a helyi szintű együttműködések támogatása, valamint a lokális igényeken alapuló innovatív szolgáltatások kidolgozása és tartós működtetése.

A program konkrét célja a településen élők, különösen a gyermekeket nevelők, vagy idős rokon gondozását vállaló személyek segítése, alkalmazkodóképességük, valamint munkaerő-piaci helyzetük stabilitásának, megerősítésének előmozdítása. A tevékenység megvalósításával általános célunk a lakosok munkahelyi és családi kötelezettségének összehangolásából adódó problémák mérséklése, valamint az egyéni és közösségi elégedettség növelése.

A projekt célokat az alábbi szolgáltatásokkal kívánjuk elérni:

 • Helyi szövetségeket alakítunk ki a munka és a magánélet összehangolása érdekében, melyek fő feladata a célok meghatározása, mérföldkövek letétele és a működési szabályok definiálása.
 • Hivatal nyitvatartási idejének, ügyfélfogadási idejének racionalizálása. Minden hétköznap egy órával korábbi, csütörtöki napokon 2 órával hosszabb, szombatonként pedig 8 – 13 óráig való nyitva tartás. Ezzel megkönnyítve a teljes munkaidős foglalkoztatottak hivatali ügyintézését.
 • Telefonos ügyfélszolgálatot hozunk létre az önkormányzati ügyintézéssel kapcsolatban,
  hosszabbított eléréssel (7:00 – 18:00 óráig). Elérhetőség:06-30-760-32-71
 • A kisgyermekesek számára pelenkázó és szoptató sarkot alakítunk ki a hivatalban. Babakocsi tárolót az iskolában, óvodában, bölcsődében, a könyvtárban, egészségházban, a családsegítő szolgálatnál, valamint a hivatal épületében is.
 • Alternatív gyermekmegőrzési lehetőséget biztosítunk korcsoportonként, megfelelő helyszínen és megfelelő felügyelettel (7:00 – 8:00, valamint 16:00 – 18:00 óra között), ezzel a dolgozó szülőket támogatjuk. Ezt a szolgáltatást előzetes bejelentkezés alapján biztosítjuk. Elérhetőség: 06-30-760-32-71
 • Call center létrehozása, melynek során lehetőség nyílik a gyermekmegőrzéssel kapcsolatos igények regisztrálására, a felügyelet ellátásának szervezésére, továbbá a helyben elérhető szolgáltatásokról való tájékoztatásra. Elérhetőség: 06-30-760-32-71
 • Nyári tábort működtetünk iskoláskorú gyerekek részére pályaorientációs, önismereti, kézműves hagyományok és környezetvédelmi témakörökben 2014. június 23 - augusztus 15 között. A tábor 5 turnusban (8 gyerek/turnus) valósul meg, mellyel a gyerek hasznos szabadidő eltöltését, illetve a szülők nyugodt munkavégzését kívánjuk elősegíteni.
 • A különböző célcsoportoknak szervezett, rövid időtartamú képzést biztosítunk időgazdálkodás, környezettudatosság, családi munkamegosztás, munkaerő-piaci kihívások, élethosszig tartó tanulás, kulcsképesség fejlesztés, munkaerő-piac állástalanoknak témakörökben. Ezáltal nagyobb esélyt kapnak a nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésre.
 • Nők számára atipikus foglalkoztatási lehetőségek, illetve a kereset kiegészítés témakörében szervezünk tréninget. Szervezetfejlesztést biztosítunk az önkormányzati intézmények dolgozóinak, melynek célja a szakemberek hatékonyabb kommunikációjának, kooperációjának segítése, a szakterületek közös céljainak megismerése.
 • Az önkormányzati dolgozóknak lehetőségük nyílik részt venni konfliktuskezelési tréningeken, melynek célja a munkavégzés, az ügyfél kezelés hatékonyságának növelése.
 • Életvezetési tanácsadást biztosítunk, költségmegtakarítás, adósságkezelés, háztartási ismeretek és gyermeknevelési ismeretek témakörben. Továbbá lehetőséget biztosítunk alapszintű számítógépes ismeretek megszerzésére is.
 • Ingyen használható számítógép kerül kihelyezésre az e-ügyintézéshez, melyhez előadás formájában tájékoztatást nyújtunk. Továbbá lehetőség lesz az önkormányzat közösségi oldalakon történő elérésére, melynek elsődleges célja a fiatalabb korosztályok informálása, kommunikációjának segítése, szolgáltatások elérésének hatékonyságnövelése.
 • Wireless internetes pont kerül kialakításra a fiatalabbak tájékozódási lehetőségeinek segítésére, meglévő tulajdonságaik és képességeik kihasználása a közösség fejlesztésének érdekében.
 • Ingyen étkeztetésben részt vevő gyermekeknek 1 – 2 órás programokat szervezünk a nyári szünidő alatt.
 • Az ifjúsági ház és a könyvtár szolgáltatásainak jobb kihasználása érdekében filmklubot, valamint olvasóklubot szervezünk. További tájékoztatást nyújtunk a község honlapján, közösségi oldalán és szórólapokon.
 • Lehetőség nyílik az idősek nappali ellátásnak kiterjesztésére, melynek során többek között tájékoztatást nyújtunk az általuk igénybe vehető szolgáltatások köréről és lehetőségeikről.

A szolgáltatások térítésmentesen állnak rendelkezésre a programban résztvevő lakosok számára.

A projektben történő eseményekről, programokról folyamatos tájékoztatást adunk a célcsoport számára szórólap, helyi újság, illetve rendezvények formájában. Az önkormányzat honlapján (www.pap.hu) és a közösségi oldalon információkkal szolgálunk a projekt haladásával kapcsolatban.

Pap, 2014. április
Maximovits György
polgármester


TÁMOP Őszi tábor
A TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001 azonosítószámú projekt keretében őszi táborban vehettek részt a gyerekek.


Számítógépes oktatás
A TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001 azonosítószámú projekt keretében számítógépes oktatást tartunk.


Alternatív gyermekmegőrzés
A „Család és munka Papon” elnevezésű TÁMOP 2.4.5-12/3-2012-0001 azonosító számú projekt keretében alternatív gyermekmegőrzési lehetőséget biztosítunk. Korcsoportonként megfelelő helyszínen és megfelelő felügyelettel (7:00 – 8:00 valamint 16:00 – 18:00 óra között) biztosítjuk a gyermekek „megőrzését”, foglalkoztatását, ezzel a dolgozó szülőket kívánjuk támogatni. A szolgáltatás előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe az alábbi telefonszámokon: 06-45-452-206, 06-70-334-9886, 06-30-760-3271
Maximovits György (szakmai vezető)
és Czérnáné Krakk Orsolya (projektmenedszer)


Előadások az idősek részére
A TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001 azonosítószámú projekt keretében tájékoztató előadáson vettek részt időseink.


TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001 projekt képzések
Képzéseket tartottunk a projekt keretében...


Pályaválasztási kiállítás

Letölthető PDF

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja „Dönts jól, jövőd a tét„ címmel 2014. október 16-17-én Pályaválasztási Kiállítást rendezett, amelyre meghívta többek között a megye általános iskoláit . A hivatalos meghívást intézményünk is elfogadta. A rendezvény kétnapos volt. Mi a második napra, október 17-re, a délelőtt 9-től megjelölt időpontra érkeztünk a Munkaügyi Központ által biztosított ingyenes autóbusszal a nyírlövői tagiskola diákjaival és osztályfőnökével együtt.

A rendezvény helyszíneként a Bujtosi Szabadidő Csarnok gyönyörű, modern épülete várt minket Nyíregyházán. A résztvevők száma a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskolából összesen 23 fő volt. Ebből 18 fő iskolánk nyolcadik osztályos tanulója,1 fő osztályfőnök, 4 fő szülői érdeklődő.

A kiállítás célja az volt, hogy a lehető legtöbb ismeretet nyújtsa továbbtanulás előtt álló diákjainknak időhatékonyan, érdeklődést felkeltően. No meg persze a szórakozás se maradjon el. Mindannyiunk nevében állíthatom, hogy ezeknek a céloknak sikerült maradéktalanul eleget tenniük a szervezőknek. Diákok, szülők igen motiváltak voltak az ismeretszerzésben. Nagyon pozitív tapasztalatunk az, hogy sok helyen az érdeklődők személyesen a középfokú oktatási intézmény igazgatójától kérhettek tanácsot.

felj. pályaválaszt

Mindenképpen hasznosak voltak az itt töltött órák, hisz többen bizonytalanok még tanulóink közül továbbtanulásukat illetően. Szülők és gyerekek is megköszönték a lehetőséget, és pozitívan értékelték a rendezvényt.
Pap,2014. október 20. Harmati Tamásné
osztályfőnök
A Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola végzős diákjai részt vettek a Munkaügyi Központ által szervezett "Dönts jól, jövőd a tét" címmel pályaválasztási kiállításon.


Nyári Tábor

Letölthető PDF

Örülök, hogy egy öt napos Nyári tábor lakója lehettem, itt Papon, a csodálatos Bárókertben és épületében.

Az egész egy napos hétfői nappal kezdődött. Reggel a gyerekeknek gyülekezniük kellett az udvaron, ahol a Polgármester bácsi megnyitotta a tábort, majd az óvó nénik ismertették a heti programot, amelyet megbeszéltünk.

Legelőször a tábori zászlót készítettük el, amelyen a Lurkó Tánctábor felirat állt. Minden nap van zenés tánc, énektanulás kint az udvaron, rossz idő esetén bent az épületben rengeteg jó játékot tanultunk.

nyári tábor

Fűztünk gyöngyöt, fontunk pókháló keretet, fonallal üvegdíszeket készítettünk. Újságírást, divattervezést, képregény-rajzolást, és sok-sok szabadidős játékot tanultunk. A csapatunk énekelt indulót, és Erzsébet tábori dalt.

Jó idő esetén, csütörtökön kerékpártúrára indulunk, pénteken pedig strandra fogunk menni, amit már nagyon várok, délután pedig meghívják a szülőket szalonnasütésre. Csodálatosan teltek el a napok, és nagyon örülök, hogy itt lehettem. Remélem, hogy jövőre is lesz ez a Nyári tábor.

Révész Tamás 4. o.
Lurkó Tánctábor lakója

Határtalanul - A Miniszterelnökség NemzetPolitikai Államtitkárságának Programja

Pap és Korláthelmec kapcsolatépítése

HAT-18-03/0024 „A hagyomány ereje!”

Pap és Korláthelmec községek kapcsolatépítése Kárpátalján

Bővebben ...

Pap és Csonkapapi kapcsolatépítése

HAT-17-04-2017-00032 "Kárpátaljai akcióprogram"
Pap és Csonkapapi községek kapcsolatépítése Kárpátalján
Az utazás időpontja 2018. május 31. – 2018. június 4.

Bővebben ...

2018

Támogatási szerződés
HAT-18-03/0024 „A hagyomány ereje!”

Bővebben ...

2017

Támogatási szerződés
Szerződés száma: HAT-17-04-2017-00032

Bővebben ...
PAP logo feher

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyírségben fekvő, Kisvárda melletti település..

4631 Pap, Kossuth u 102.

+36 45 452 206

hivatal@pap.hu

EasyCookieInfo

Időjárás

booked.net